Честит Бајрам на турските војници во Сулејман Шах

Претседателот Реџеп Тајип Ердоган им испрати порака со честитки на припадниците на турските вооружени сили во караулата Сулејман Шах во Сирија

149517
Честит Бајрам на турските војници во Сулејман Шах


Претседателот Реџеп Тајип Ердоган им испрати порака со честитки по повод празникот Курбан Бајрам на припадниците на турските вооружени сили во караулата Сулејман Шах во Сирија.

Во честитката на претседателот Ердоган се истакнува дека Турција и турската држава се и секогаш ќе бидат покрај нив, така што во случај на потреба турските вооружени сили ќе застанат во нивна одбрана.

Државата на Република Турција, се вели во продолжение на честитката на претседателот Ердоган, во секој момент е спремна да одговори на секој напад на само една педа од татковинската земја.

 


Тагови:

Слични вести