Соопштение од МНР во врска со Шкотска

Исходот од референдумот отворено и дефинитивно ја покажаа силната волја на Шкотланѓаните за зачувување на Обединетото Кралство

133266
Соопштение од МНР во врска со Шкотска

Во соопштението објавено од страна на Министерството за надворешни работи (МНР) беше истакнато дека исходот од референдумот отворено и дефинитивно ја покажаа силната волја на Шкотланѓаните за зачувување на Обединетото Кралство.


Според соопштението на МНР во врска со исходот од референдумот за независност на Шкотска, беше истакнато дека Турција со задоволство го прифати референдумот кој се одржа како резултат на продуктивна, долгорочна, транспарентна и сеопфатна дискусија и беше остварен на здрава основа. Исходот од референдумот отворено и дефинитивно ја покажаа силната волја на Шкотланѓаните за зачувување на Обединетото Кралство.
Турција, како досега така и во иднина ќе продолжи со развојот на односите и соработката со стратешкиот партнер Обединето Кралство и нејзините основачи во рамките на позитивна агенда во сите полиња, беше подвлечено во соопштението на МНР.


Тагови:

Слични вести