Падна првиот снег

Годинава првиот снег наврна на врвовите на планината Ерџијес кај Кајсери во Централна Анадолија

122199
Падна првиот снег

Планината Ерџијес има надморска височина од 3 916 метри. Првиот овогодишен снег на врвовите на планината заврна синоќа во вечерните часови така да денеска врвовите на планината осамнаа со препознатливото белило.
Висината на снежната покривка на врвот на Ерџијес изнесува над 4 метри а температурата околу полноќ изнесуваше минус 2 степени.

 

 


Тагови:

Слични вести