Денес ќе се одржи состанок на ЦУО на АК партијата

На состанокот ќе се определи името на новиот претседател на партијата

97960
Денес ќе се одржи состанок на ЦУО на АК партијата

Денес вниманието на јавноста ќе биде свртено кон состанокот на Централниот управен одбор (ЦУО) на владејачката Партија за правда и развој АКП.
На состанокот на одборот ќе биде определено името на новиот претседател на АК партијата кој ќе дојде наместо на 12 претседател Реџеп Тајип Ердоган.
Новоименуваниот кандидат истовремено ќе биде кандидат на партијата за претседател на АК партијата, кој ќе биде избран на вонредниот конгрес на 27 август.
Реџеп Тајип Ердоган рече дека по преземањето на претседателската функција на 28 август, за мандатор за формирање на новата влада ќе го именува новоизбраниот претседател на партијата.


Тагови:

Слични вести