2 војници загинаа во месноста Џејланпинар на границата со Сирија

67162
2 војници загинаа во месноста Џејланпинар на границата со Сирија

Во огнот што беше отворен врз караулата на границата со Сирија во Шанлиурфа загинаа 2 војници, а 1 војник беше повреден.
Турските војници ги предупредија приврзаниците на вооружената група која илегално се обидуваше да го премине граничниот премин со Сирија кај месноста Џејланпинар во околината на Шанлиурфа да застанат.
Вооружената група која не го послуша предупредувањето „Стој“, отвори оган врз турските војници. Врз база на огнот што беше отворен, турските војници возвратија со оган.
По судирите, вооружената група повторно се врати во Сирија. Во меѓувреме мета на истреланите куршуми од страна на илегалната вооружена група беа три турски војници.
Двајца од повредените војници загинаа на пат за болницата каде што беа пренесени на лекување, додека продолжува хоспитализацијата на еден од повредените војници.


Тагови:

Слични вести