Декларација за поддршка на кандидатурата на Ихсаноглу

5 политички партии објавија заедничка декларација за кандидатот на претседател Екмеледин Ихсаноглу

115394
Декларација за поддршка на кандидатурата на Ихсаноглу

Претседателите на Народната републиканка партија , Партијата за национално движење, Партијата на демократската левица, Независната партија на Турција и Демократската партија се собраа во Анкара.

Претседателите на горенаведените политички партии ја соопштија јавноста дека ја поддржуваат кандидатурата на Екмеледин Ихсаноглу за претседател на Република Турција воедно потпишаа меморандум под наслов “ Претседателски кандидат на Турција и на големиот компромис“.

Партијата на Вистинскиот пат порано имаше соопштено дека ќе се вклучи во истата декларација, но по последната партиска консултација беше одлучено дека ја повлекува својата поддршка на Ихсаноглу.

 


Тагови:

Слични вести