ТУРСКО-РУСКИ РАЗГОВОРИ ВО МОСКВА

Потсекретарот на министерството за надворешни работи Феридун Синирлиоглу престојува во Москва

70454
ТУРСКО-РУСКИ РАЗГОВОРИ ВО МОСКВА

Потсекретарот на министерството за надворешни работи Феридун Синирлиоглу престојува во Москва на разговори посветени на регионални и меѓународни прашања, се истакнува во соопштението на Министерството за надворешни работи .

Во соопштението се додава дека посетата на потсекретарот Синирлиоглу на Москва ќе трае до 22 мај. Синирлиоглу во во Москва ќе води разговорив посветени на ситуацијата во Украина, состојбата на Кримските Татари, ситуацијата во Јужен Кавказ и актуелната ситуација во Сирија, како и актуелни меѓународни прашања и проблеми.

Синирлиоглу освен со своите соговорници ќе има средби и разговори и со замениците на рускиот министер за надворешни работи.

 


Тагови:

Слични вести