Владата одржа состанок посветен на мировното решение во земјава

70003
Владата одржа состанок посветен на мировното решение во земјава

Владата одржа состанок посветен на процесот за изнаоѓање мировно решение во земјава
Вчера под претседателство на премиерот Реџеп Тајип Ердоган се одржа состанок на кој беа разгледани активностите во врска со процесот за изнаоѓање мировно решение.
На тричасовниот состанок беше разгледано досегашниот напредок на активностите.
На состанокот кој беше затворен за печатот учествуваа потпретседателите на владата Булент Аринч и Бешир Аталај, министерот за правда Бекир Боздаг, министерот за надворешни работи Ахмет Давутоглу, министерот за внатрешни работи Ефкан Ала, министерот за национална одбрана Исмет Јилмаз, министерот за култура и туризам Омер Челик, потпретседателите на партијата за правда и развој Нуман Куртулмуш и Хусејин Челик, претседателот на пратеничката група Махир Унал, главниот политички советник на премиерот Ердоган, Јалчин Акдоган и потсекретарот на Националната разузнавчка служба (МИТ) Хакан Фидан.


Тагови:

Слични вести