Вежби на НАТО во Медитеранот

Ова е првпат по Студената војна американска оперативна група за превозници да биде под команда на НАТО

1767816
Вежби на НАТО во Медитеранот

 

Според соопштението на НАТО, воените бродови на сојузничките земји поврзани со командата на поморските сили за напад и поддршка на НАТО и 6-та флота на Соединетите Американски Држави (САД) патролираат во Средоземното Море.

НАТО објави дека вежбата „Нептун удар 2022“ (Neptune Strike 2022) била закажана одамна и ќе трае до 4 февруари.

Во рамките на вежбата оперира и работната група составена од носачот на авиони USS Harry S. Truman и придружните бродови и воени авиони.

„Ова е првпат по Студената војна американска оперативна група за превозници да биде под команда на НАТО“, се вели во соопштението на НАТО.Слични вести