Во Брисел минатата година најмногу машки деца го добиле името Мухаммед

Меѓу имињата коишто им биле дадени на машките бебиња родени минатата година во регионот на Брисел, на првите 5 места се наоѓаат муслимански имиња, а на првто место е името Мухаммед

1762373
Во Брисел минатата година најмногу машки деца го добиле името Мухаммед

Минатата (2021) година на најмногу новородени машки бебиња во Брисел, главниот град на Белгија, им било дадено името Мухаммед.

Меѓу имињата коишто им биле дадени на машките бебиња родени минатата година во регионот на Брисел, на првите 5 места се наоѓаат муслимански имиња.

Според податоците на Белгиската статистичка институција, 18.430 бебиња кои биле родени во Брисел минатата (2021) година го добиле името Мухаммед.

На 6.089 бебиња им било дадено името  Жан, на 4.166 името Ахмед и на 4.060 бебиња името Филип.

На првите 5 места кај новородените женски бебиња се наоѓаат имињата Марија, Мари, Фатима, Ана  и Сарах.

Најмногу дадени имиња на новородените бебиња во Белгија во 2021 година на првите 3 места за машките бебиња се Жан, Марк и Патрик, а за женските бебиња Марија, Мари и Мартине.

 

 Слични вести