Силна експлозија во сомалискиот главен град Могадишу

Според изјавата на еден функционер на сомалиската служба за брза помош, цел на бомбашкиот напад бил конвој со возила и животите ги загубиле 8 лица

1761455
Силна експлозија во сомалискиот главен град Могадишу

Во силната експлозија што се случи на патот за аеродромот во главниот град на Сомалија, Могадишу, загинаа 8 лица.

Според изјавата на еден функционер на сомалиската служба за брза помош, цел на бомбашкиот напад бил конвој со возила.

Истиот функционер рече дека во експлозијата животите ги загубија 8 лица.

 Слични вести