Израелскиот премиер Бенет и британскиот премиер Џонсон разговараа за иранската нуклеарна програма

Израелскиот премиер Нафтали Бенет и британскиот премиер Борис Џонсон разговараа за иранската нуклеарна програма, меѓународните преговори во Виена и регионални прашања

1757100
Израелскиот премиер Бенет и британскиот премиер Џонсон разговараа за иранската нуклеарна програма

Израелскиот премиер Нафтали Бенет разговараше со неговиот британски колега Борис Џонсон за иранската нуклеарна програма и меѓународните преговори во Виена.

Според објавеното соопштение од израелската Влада, Бенет разговараше телефонски со британскиот премиер Џонсон.

Во разговорот стана збор за иранската нуклеарна програма, меѓународните преговори во Виена и регионални прашања.

Како што се истакнува двајцата лидери го нагласија значењето на меѓусебната координација за постигнување заеднички цели и разговараа за студиите за вакцините за борба против варијантата Омикрон, на новиот тип коронавирус (Ковид-19).

 Слични вести