Израелските сили уапсија 18 Палестинци на Западниот Брег и во Ерусалим (Кудс)

Палестински официјални извори соопштуваат дека израелските војници вчера вечер на Западниот Брег и во Ерусалим (Кудс) уапсија 18 Палестинци

1756293
Израелските сили уапсија 18 Палестинци на Западниот Брег и во Ерусалим (Кудс)

Како што е соопштено израелските сили уапсија 18 Палестинци во рамките на операциите коишто ги реализираа вчера вечер на Западниот Брег и во Ерусалим (Кудс).

Палестински официјални извори соопштуваат дека израелските војници уапсија вкупно 13 лица на окупираниот Западен Брег од кои 3 лица во Џенин, 5 лица во Рамалах, 4 лица во Тулкарим и Ел Халил (Хеброн) и едно лице во Бејтуллахим (Витлеем).

Соопштено е дека израелските војници приведоа 5 лица и во Ерусалим (Кудс) меѓу кои двајца браќа.

Инаку, познато е дека израелската армија често ги приведува Палестинците на Западниот Брег и во Ерусалим (Кудс) со образложение дека се „трага“ по нив.

Според палестински извори, моментално во израелските затвори се наоѓаат приближно 4.600 лица, меѓу кои има и голем број жени, приближно 160 деца и најмалку 6 пратенициСлични вести