Самои, Кирибати, Нов Зеланд и Австралија ја дочекаа новата 2022 година

Самоа, Кирибати, Нов Зеланд и Австрија влегоа во новата 2022 година со приредени прослави и спекталуларни огномети

1755391
Самои, Кирибати, Нов Зеланд и Австралија ја дочекаа новата 2022 година

Светот ја остава зад себе и втората година под сенка на епидемијата на новиот тип коронавирус (Ковид-19).

Први кои ја дочекаа и влегоа во новата 2022 година беа островските земји на Тихиот Океан, Самоа и Кирибати.

Островите Самоа ја сменија својата временска зона од 2011 година во новата 2022 година и станаа една од првите земји во светот кои влегоа во новата година.

Нов Зеланд ја поздрави 2022 година во 14:00 часот по турско време, а Австралија во 16.00 часот по турско време.

Во Сиднеј, најголемиот град во Австралија, за нова година се одржа традиционална  спектакуларна 12-минутна прослава со огномет.

Огнометот ги осветли небото над Сиднеј и неговите симболи.

Местата од каде што можеше да се види огнометот почнаа да се полнат уште од утринските часови.

Прославата започна во 21:00 часот по локално време со цел децата, односно семејствата, да бидат дел од спектаклот.

Австралија секоја година ја дочекува Новата година со користење на поголеми количества огномет.Слични вести