Во реализирана операција во Сомалија се убиени 9 милитанти на Еш-Шебаб

Според Сомалиската национална новинска агенција (SONNA), од страна на сомалиската армија е реализирана операција против Еш-Шебаб во областа Среден Шабел и се убиени 9 милитанти кои се подготвувале за напад

1754919
Во реализирана операција во Сомалија се убиени 9 милитанти на Еш-Шебаб

Во реализирана операција против терористичката организација Еш-Шебаб во Сомалија, се убиени 9 милитанти.

Според Сомалиската национална новинска агенција (SONNA), од страна на сомалиската армија е реализирана операција против Еш-Шебаб во областа Среден Шабел.

Во операцијата се убиени 9 милитанти кои се подготвувале за напад.

Ибрахим Саид, еден од раководителите на областа Среден Шабел информира дека во судирите за време на операцијата животите ги загубија и 5 мина цивили.Слични вести