При експлозија на цистерна со гориво на Хаити загинаа најмалку 50 лица, десетици лица се ранети

При експлозија на цистерна со гориво во градот Кејп-Хаитиен на Хаити животите ги загубија најмалку 50 лица, десетици лица се ранети, а се стравува од зголемување на бројот на жртвите

1747559
При експлозија на цистерна со гориво на Хаити загинаа најмалку 50 лица, десетици лица се ранети

Според добиени информации при експлозија на цистерна со гориво во градот Кејп-Хаитиен на Хаити животите ги загубија најмалку 50 лица, а десетици лица се ранети.

До експлозијата дошло по превртување на цистерната со гориво.

Во експлозијата загинале најмалку 50 лица кои излегле местото на настанот за да го соберат горивото коешто истекувало од цистерната, а десетици лица биле ранети.

Пожарот по којшто следела експлозијата бил изгаснат од страна на противпожарните екипи.

Властите соопштуваат дека постои загриженост од зголемување на бројот на загинатите.

 



Слични вести