Во отворен оган од страна на ерменските војници загина еден азербејџански војник

Според објвеното соопштение од страна на Министерството за одбрана на Азербејџан, ерменските војници синоќа отвориле оган врз азербејџанските позиции во областа Келбеџер на границата при што во нападот станал шехид (загинал) еден азербејџански војник

1745025
Во отворен оган од страна на ерменските војници загина еден азербејџански војник

Како што е соопштено во отворениот оган од страна на ерменските вооружени сили на азербејџанско-ерменската граница стана шехид (загина) еден азербејџански војник.

Според објвеното соопштение од страна на Министерството за одбрана на Азербејџан, ерменските војници синоќа отвориле оган врз азербејџанските позиции во областа Келбеџер на границата при што во нападот станал шехид (загинал) еден азербејџански војник.

Потоа со интервенцијата на азербејџанската армија ерменскиот напад беше сопрен.

Азеребејџанското министерство за одбрана соопшти дека целата одговорност за покачување на тензијата им припаѓа на војската и политичарите на Ерменија.Слични вести