Во судирот на два чамци во Карипското море се удавија 7 лица

Хаиќаните долго време се обидуваат да стигнат до богатите острови во регионот поради економската неможност и безбедносната криза во нивната земја

1741808
Во судирот на два чамци во Карипското море се удавија 7 лица

 

Како резултат на судирот на два чамци полни со имигранти на пат кон островите Туркас и Каикос во Карипското Море, се удавија 7 лица.

Според вестите во регионалниот печат, двата чамци од силниот удар се превртеле кај брегот на островот Провиденсијалес, северозападно од Туркас и Каикос.

Властите соопштија дека повеќето од 64-те мигранти кои паднале во морето се спасени, додека 7 лица се удавиле.

Продолжуваат напорите за пребарување и спасување. Имигрантите биле од Хаити.

Полицијата приведе 16 имигранти кои се обидоа да побегнат.

Хаиќаните долго време се обидуваат да стигнат до богатите острови во регионот поради економската неможност и безбедносната криза во нивната земја.Слични вести