Спасени 17 членови на екипажот од транспортниот брод кој потона во Јапонското Море

Транспортниот брод потона на 380 километри североисточно од островот Окиношима

1741775
Спасени 17 членови на екипажот од транспортниот брод кој потона во Јапонското Море

Како резултат на потонувањето на транспортниот брод во Јапонското Море, спасени се 17 членови на екипажот, по едно лице се трага.

Товарниот брод „Houei Crystal“ кое пловеше под знамето на Панама даде сигнал за помош во близина на брегот на провинцијата Шимане во западна Јапонија.

Откако го добија сигналот, фрегатите на јапонската крајбрежна стража беа испратени во регионот.

Транспортниот брод потона на 380 километри североисточно од островот Окиношима.

Бродовите на јужнокорејската крајбрежна стража испратени во областа стигнаа до 17-те членови на екипажот кои го преживеаја потонувањето со чамец за спасување.

Јапонската крајбрежна стража, пак, продолжува со потрагата по исчезнато лице.

Бродот којшто потона пренесувал 8 илјади тони јаглен од пристаништето Нахкодка во Русија до пристаништето Кинуура во Јапонија.

Целиот екипаж на бродот беа Виетнамци.Слични вести