Средба во Сочи меѓу Путин, Алиев и Пашинјан

Во објавеното писмено соопштение Кремљ пред неколку дена беше соопштено дека на 26 ноември (денеска) во Сочи ќе се оствари средба меѓу Рускиот претседател Владимир Путин, азербејџанскиот претседател Илхам Алиев и ерменскиот премиер Никол Пашинјан

1739247
Средба во Сочи меѓу Путин, Алиев и Пашинјан

Рускиот претседател Владимир Путин, азербејџанскиот претседател Илхам Алиев и ерменскиот премиер Никол Пашинјан денеска ќе се состанат во Сочи.

Во објавеното писмено соопштение од претседателскиот дворец на Русија Кремљ пред неколку дена беше соопштено дека на 26 ноември (денеска) во Сочи ќе се оствари трилатерална средба меѓу Путин, Алиев и Пашинјан.

На средбата е планирано да се разговара за имплементацијата на Договорите за Карабах и да се утврдат главните линии на чекорите коишто ќе бидат преземени за зајакнување на стабилноста и воспоставување на мирниот живот во регионот.

Освен тоа, се планира рускиот претседател Владимир Путин да се состане и одделно со  азербејџанскиот претседател Илхам Алиев и ерменскиот премиер Никол Пашинјан.Слични вести