Во бомбашки напад во Могадишу загинаа најмалку 8 лица, голем број се ранети

Сомалиската полиција соопшти дека нападот бил извршен со возило натоварено со бомба во моментот на поминување на конвојот на Мисијата на Африканската унија во Сомалија (AMISOM)

1738537
Во бомбашки напад во Могадишу загинаа најмалку 8 лица, голем број се ранети

Во реализиран бомбашки напад во главниот град на Сомалија, Могадишу, загинаа најмалку 8 лица, а 32 лица се ранети.

Сомалиската полиција соопшти дека нападот бил извршен со возило со бомба во моментот на поминување на конвојот на Мисијата на Африканската унија во Сомалија (AMISOM).

Како што се истакнува во нападот загинале најмалку 8 лица меѓу кои и цивили, а 23 лица биле ранети.

Организацијата еш-Шабаб е прогласена за одговорна за нападот.

Инаку, еш-Шабаб често извршува напади против безбедносните сили и цивилите во Сомалија.Слични вести