На Крим се притворени 31 кримски Татари Турци

Заменик министерката за надворешни работи на Украина Емине Џепар на својот профил на социјалната мрежа Твитер ја сподели информацијата дека кримските Татари активисти отишле да го пречакаат адвокатот Едем Семедлаев чиј рок на притвор истече

1737829
На Крим се притворени 31 кримски Татари Турци

Заменик министерката за надворешни работи на Украина Емине Џепар соопшти дека на Крим кој е незаконски анектиран од страна на Русија, се притворени 31 припадник на кримските Татари Турци.

Емине Џепар во објавеното соопштение на својот профил на социјалната мрежа Твитер ја сподели информацијата дека кримските Татари активисти отишле да го пречакаат адвокатот Едем Семедлаев чиј рок на притвор истече.    

Велејќи дека се притворени 31 лице меѓу кои се наоѓаат и жени и новинари, Емине Џепар рече: „Русија веднаш треба да стави крај на самоволните притвори и треба да ги ослободи сите украински граѓани кои ги притворила незаконски.“Слични вести