Одобрен предлог-законот за Меѓувладиниот рамковен воен договор меѓу Украина и Турција

Предлог-законот беше прифатен со гласовите на 303 пратеници во парламентот, кој се состои од 450 пратеници

1735951
Одобрен предлог-законот за Меѓувладиниот рамковен воен договор меѓу Украина и Турција

Украинскиот парламент го одобри предлог-законот за „одобрување на меѓувладиниот рамковен воен договор меѓу Украина и Турција“.

Предлог-законот беше прифатен со гласовите на 303 пратеници во парламентот, кој се состои од 450 пратеници.

Договорот, потпишан за време на посетата на претседателот на Украина, Владимир Зеленски на Истанбул на 16 октомври 2020 година, претставува правна основа за прашањата за воена соработка.Слични вести