Мадуро ги повика граѓаните да учествуваат на изборите

Сè е подготвено за народот да го бара својот суверенитет и да ја искористи играта

1735719
Мадуро ги повика граѓаните да учествуваат на изборите

 

Венецуелскиот претседател Николас Мадуро го повика народот да учествува на регионалните и локалните избори во земјата, кои ќе се одржат на 21 ноември.

„Сè е подготвено за народот да го бара својот суверенитет и да ја искористи играта“, рече Мадуро, кој преку видео-конференција присуствуваше на форумот „Одбрана на венецуелската демократија и реалност“.

Истакнувајќи дека Венецуела води интензивна битка против агресијата и блокадата на владата на Соединетите Американски Држави (САД) и нејзините сојузници, Мадуро рече дека тие ќе ја бранат земјата под сите околности.

Изјавувајќи дека земјата изградила силно лидерство на ниво на образование, Мадуро рече: „Венецуела е на пат кон заедничка и правилна демократија“.

Опозицијата во Венецуела најави дека ќе учествува на регионалните и локалните избори, кои се очекува да се одржат во недела на 21 ноември.Слични вести