Пакистанските безбедносни сили неутрализираа 9 терористи во провинцијата Белуџистан

Одделот за борба против тероризмот соопшти дека во областа Мастунг во провинцијата Белуџистан дојде до вооружен судир помеѓу безбедносните сили и терористите и дека се неутрализирани 9 терористи

1723872
Пакистанските безбедносни сили неутрализираа 9 терористи во провинцијата Белуџистан

Безбедносните сили на Пакистан неутрализираа 9 терористи во провинцијата Белуџистан.

Во објавеното соопштение од Одделот за борба против тероризмот се истакнува дека во областа Мастунг дојде до вооружен судир помеѓу безбедносните сили и терористите.

Во соопштението се вели дека во вооружениот судир се неутрализирани 9 терористи и е запленета голема количина оружје и муниција, додека не се дадени било какви информации во однос на тоа на која организација и припаѓаат терористите.

Во провинцијата Северен Везиристан во Пакистан вчера дојде до експлозија на бомба со далечинско управување при што загинаа двајца пакистански војници.Слични вести