Шеста рунда од состаноците на Уставниот комитет за Сирија во канцеларијата на ОН во Женева

Денеска, на четвртиот ден од состаноците под претседателство на специјалниот претставник на Обединетите нации (ОН) за Сирија Геир Педерсен, се одржаа две седници

1723240
Шеста рунда од состаноците на Уставниот комитет за Сирија во канцеларијата на ОН во Женева

Заврши четвртиот ден од разговорите во рамките на шестата рунда од состаноците на Уставниот комитет за Сирија, во канцеларијата на Обединетите нации (ОН) во швајцарскиот град Женева.

Денеска, на четвртиот ден од состаноците под претседателство на специјалниот претставник на Обединетите нации (ОН) за Сирија Геир Педерсен, се одржаа две седници.

На овие седници претставниците на Асадовиот режим ги изнесоа своите принципи во врска со прашањата посветени на тероризмот и екстремизмот.

Шестата рунда од состаноците на Уставниот комитет за Сирија ќе заврши утре.

Главниот дневен ред на состаноците од шестата рунда беше утврден како „подготвување на нацртот на новиот Устав на Сирија“.Слични вести