Во нападите на сирискиот режим врз Ериха кај Идлиб загинаа најмалку 10 цивили, 35 цивили се ранети

Режимските сили во Сирија составени од сириската војска и странските терористички групи поддржани од Иран, реализираа топовски напади врз пазарот во центарот на населеното место Ериха во руралното подрачје јужно од градот Идлиб, во северозападниот дел на

1722322
Во нападите на сирискиот режим врз Ериха кај Идлиб загинаа најмалку 10 цивили, 35 цивили се ранети

Во на сириксиот режим во Ериха јужно од Идлиб загинаа најмалку 10 цивили, 35 цивили се ранети.

Режимските сили во Сирија составени од сириската војска и странските терористички групи поддржани од Иран, реализираа топовски напади врз пазарот во центарот на населеното место Ериха во руралното подрачје јужно од градот Идлиб, во северозападниот дел на земјата.

Според добиени првични информации во бомбардирањата животите ги загубија 10 цивили, а 35 цивили се ранети.

Се стравува од зголемување на бројот на загинатите и ранетите во нападите.

Внимание привлече тоа што нападите се реализирани во време кога во канцеларијата на Обединетите нации (ОН) во Женева продолжува шестата рунда од состаноците на Уставниот комитет за Сирија.Слични вести