Вооружен напад во Нигерија

„Не сме сигурни за бројот на жртви во нападот, но најмалку 30 луѓе загинаа“ рече портпаролот Бело

1721798
Вооружен напад во Нигерија

 

Според првичните индикации за нападот, 30 лица загинаа во вооружен напад на еден пазар во нигериската провинција Сокото.

Портпаролот на владата на провинцијата Сокото, Мухамед Бело, рече дека вооружените напаѓачи, кои се уште не се идентификувани, го нападнале пазар во округот Горонио во провинцијата.

„Не сме сигурни за бројот на жртви во нападот, но најмалку 30 луѓе загинаа“, рече Бело

Истакнувајќи дека во нападот многу се повредени голем број лица, Бело рече дека е започната истрага за нападот.Слични вести