Телефонски разговор помеѓу Сергеј Лавров и Антони Блинкен

Според објавеното соопштение од руското Министерство за надворешни работи, во телефонскиот разговор беа разгледани актуелни теми во билатералните односи помеѓу двете земји

1715564
Телефонски разговор помеѓу Сергеј Лавров и Антони Блинкен

Рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров оствари телефонски разговор со американскиот државен секретар Антони Блинкен.

Според објавеното соопштение од руското Министерство за надворешни работи, во телефонскиот разговор беа разгледани актуелни теми во билатералните односи помеѓу двете земји.

Освен тоа, двајцата шефови на дипломатии разменија милења по прашањето на обезбедувањето на имплементацијата на иранскиот нуклеарен договор.Слични вести