Бројот на лицата кои ги загубија животите во бомбашкиот напад во Кабул се зголеми на 5

Очевидци тврдат дека бројот на жртвите е 8, а 20 лица се повредени

1714359
Бројот на лицата кои ги загубија животите во бомбашкиот напад во Кабул се зголеми на 5

 

Бројот на луѓе кои ги загубија животите во бомбашкиот напад на влезот на џамијата Ејдгах во Кабул, главниот град на Авганистан, се зголеми на 5.

Забихула Муџахид, портпарол на Талибанците и „вршител на должноста заменик министер за култура“ на Талибанската администрација, рече дека бомбашкиот напад бил извршен на влезот на џамијата Еидгах во областа Чемен Хузури во Кабул.

„Портпаролот на Министерството за внатрешни работи“ на талибанската привремена влада, Саид Хости, изјави дека бројот на луѓето кои ги загубија животите во нападот се искачи на пет.

Очевидци тврдат дека бројот на жртвите е 8, а 20 лица се повредени.

Покрај тоа, очевидци објавија дека нападот се случил за време на церемонијата на хатим на мајката на Муџахид, која починала пред неколку дена, во истата џамија.

Досега никој не ја презеде одговорноста за нападот.Слични вести