Во вооружените судири во Јемен загинаа 67 лица од кои 57 припадници на Хусите

За време на вооружените судири коалиционите сили предводени од Саудиска Арабија за еден ден реализираа 20 воздушни напади за поддршка на владините сили

1711425
Во вооружените судири во Јемен загинаа 67 лица од кои 57 припадници на Хусите

Во вооружените судири помеѓу јеменските владини сили и Хусите во градовите Мариб и Шебве загинаа 67 лица.

За време на вооружените судири коалиционите сили предводени од Саудиска Арабија реализираа воздушни напади за поддршка на владините сили.

Како што се истакнува од загинатите 67 лица во вооружените судири 57 се милитанти на Хусите.

Според вестите коишто пристигнуваат воени авиони на коалиционите сили за еден ден реализирале повеќе од 20 воздушни напади.

Инаку, градот Мариб е познат како едното од најзначајните упоришта на легитимната Влада во Јемен.

Освен тоа во градот Мариб има и лежишта на нафта и природен гас.Слични вести