Антонио Гутерес се состана со претседателот на Турската Република Северен Кипар Ерсин Татар

Генералниот секретар на Обединетите нации (ОН) Антонио Гутерес пред утрешната трилатерална средба со страните на Кипар, во Њујорк се состана со претседателот на Турската Република Северен Кипар (ТРСК) Ерсин Татар

1710515
Антонио Гутерес се состана со претседателот на Турската Република Северен Кипар Ерсин Татар

Генералниот секретар на Обединетите нации (ОН) Антонио Гутерес се состана со претседателот на Турската Република Северен Кипар (ТРСК) Ерсин Татар.

Претседателот на Турската Република Северен Кипар (ТРСК) Ерсин Татар кој престојува во САД за објаснување на решението со две држави во Генералното седиште на Организацијата на обединетите нации (ООН) се состана со генералниот секретар Гутерес.

Во објавеното соопштение од Генералниот секретаријат на Обединетите нации (ОН) се истакнува дека Гутерес и Татар размениле мислења во однос на Кипарското прашање,

Генералниот секретар на Обединетите нации (ОН) Антонио Гутерес, на 27 септември, во понеделник (утре) ќе оствари трилатерална средба со претседателот на Турската Република Северен Кипар (ТРСК) Ерсин Татар и лидерот на Јужната кипарско-грчка управа Никос Анастасиадис.

 Слични вести