Вооружен напад врз зградата на Универзитетот Перм во Русија

Министерството за внатрешни работи извести дека напаѓачот бил фатен

1708106
Вооружен напад врз зградата на Универзитетот Перм во Русија

 

Во вооружениот напад врз зградата на Универзитетот Перм во Русија, животот го загубија 8 лица.

Рускиот истражен комитет соопшти дека во вооружениот напад загинале 8, а 6 лица се повредени.

Министерството за внатрешни работи извести дека напаѓачот бил фатен.

Прес-службата на универзитетот објави дека некои студенти и наставници се затворени во училниците.

На видеата објавени на социјалните мрежи може да се види како учениците побегнале скокајќи од прозорците.Слични вести