Во вулканската ерупција на Канарските Острови, лавата ги уништи домовите

Властите веднаш евакуираа повеќе од 5.000 луѓе од погодените области

1708118
Во вулканската ерупција на Канарските Острови, лавата ги уништи домовите

 

Во вулканската ерупција на Канарските Острови, лавата ги уништи домовите.

Вулканот Кумбре Виеја на шпанските Канарски острови за прв пат еруптираше од 1971 година; текови на лава ги уништија куќите во близина. Властите веднаш евакуираа повеќе од 5.000 луѓе од погодените области.Слични вести