Хусите во Јемен го зазедоа населеното место Ес-Савмеа кај градот Ел-Бајдан

Според добиени информации од воени функционери, населеното место Ес-Савмеа стана сцена на жестоки судири помеѓу Хусите поддржани од Иран и владините сили по што беше заземено од страна на Хусите

1706705
Хусите во Јемен го зазедоа населеното место Ес-Савмеа кај градот Ел-Бајдан

Хусите во Јемен, поддржани од Иран го зедоа под контрола центарот на населеното место Ес-Савмеа, кое беше во положба на последна тврдина на владините сили во градот Ел-Бајдан во централните делови на земејата.

Според добиени информации од воени функционери, населеното место Ес-Савмеа стана сцена на жестоки судири помеѓу Хусите и владините сили.

По овие жестоки судири, Хусите поддржани од Иран го зазедоа центарот на населеното место Ес-Савмеа, кое беше во положба на последна тврдина на владините сили.

Воени функционери воедно истакнуваат дека во заземањето на ова населено место од страна на Хусите имало влијание тоа што не и била доставена потребната помош и поддршка на јеменската армија.Слични вести