Порака со честитки од Елизабета Втора до Северна Кореја

Додека народот на Демократска Народна Република Кореја го одбележува својот национален ден, ги испраќам моите најдобри желби за иднината

1706578
Порака со честитки од Елизабета Втора до Северна Кореја

 

Британската кралица Елизабета Втора по повод одбележувањето на 73-та годишнина од формирањето на Северна Кореја која ја одбележа на 9-ти септември испрати порака со честитки.

Според севернокорејскиот печат, во  пораката на кралицата беше истакнато следното:

„Додека народот на Демократска Народна Република Кореја го одбележува својот национален ден, ги испраќам моите најдобри желби за иднината“.Слични вести