Во нападите на Асадовиот режим врз Идлиб загинаа четворица цивили, а двајца се ранети

Асадовиот режим реализира напади врз градот Идлиб во кои според првични информации  животите ги загубија четворица цивили меѓу кои се наоѓаат една жена и едно дете, а двајца цивили се ранети

1704302
Во нападите на Асадовиот режим врз Идлиб загинаа четворица цивили, а двајца се ранети

Во реализирани напади од страна на Асадовиот режим врз центарот на градот Идлиб во северозападниот дел на Сирија, според добиени првични информации, загинаа четворица цивили, а двајца се ранети.

Режимските сили составени од Асадовите сили и терористичките групи поддржани од Иран, стационирани во југоисточниот дел на подрачјето на градот Идлиб, го гранатираа центарот на градот.

Според добиени информации од извори за Цивилна одбрана (Белите беретки),  во овие реализирани напади според првични информации,  животите ги загубија четворица цивили меѓу кои се наоѓаат една жена и едно дете, а двајца цивили се ранети.

Ранетите се префрлени на лекување во околните болници. 

 Слични вести