Единиците на ерменската армија повторно отворија оган врз азербејџанските позиции

Министерството за одбрана на Азербејџан соопшти дека вчера во 14.50 часот по локално време од страна на ерменските позиции во селото Азизли кај градот Басаргечер е отворен оган врз азербејџанските позиции во правец на селото Јеллиџе кај градот Келбеџер

1685799
Единиците на ерменската армија повторно отворија оган врз азербејџанските позиции

Единиците на ерменската армија повторно отворија оган врз азербејџанските позиции.

Во објавеното соопштение од Министерството за одбрана на Азербејџан се истакнува дека вчера во 14.50 часот по локално време од страна на ерменските позиции во селото Азизли кај градот Басаргечер е отворен оган врз азербејџанските позиции во правец на селото Јеллиџе кај градот Келбеџер.

Во соопштението се вели дека состојбата во подрачјето е под контрола на азербејџанските единици и дека нема загуби меѓу азербејџанските војници.Слични вести