Влошена здравствената состојба на Рашид ал-Гануши, лидер на Движењето Нахда

Состојбата на Гануши во моментов е стабилна и лекарите потврдија дека вечерва може да ја напушти болницата

1683933
Влошена здравствената состојба на Рашид ал-Гануши, лидер на Движењето Нахда

 

Здравствена состојба претседателот на Парламентот на Тунис и лидер на Движењето Нахда, Рашид ал-Гануши се влоши поради новиот тип на коронавирус (Ковид-19), кој беше заразен пред кратко време и беше префрлен во воената болница во главниот град.

Весим ал Хадрави, потсекретар за печат на претседателот на парламентот, во изјавата рече:

„Здравјето на Гануши се влоши како резултат на последиците од„ Ковид-19 “, што го фати пред одреден период и тој мораше да биде префрлен во воена болница.

Наведувајќи дека лекарите потврдиле дека Гануши се уште има здравствени проблеми поради последиците од Ковид-19, Хадрави рече:

„Состојбата на Гануши во моментов е стабилна и лекарите потврдија дека вечерва може да ја напушти болницата“.

Синоќа на Гануши малку му се влошило поради што по третманот во болницата каде што беше однесен, ја напушти болницата.

Махир Мезиуб, помошникот на Гануши, исто така, во објавата на својот Фејсбук профил рече дека не се точни вестите дека Гануши сака да се лекува во странство и дека тој не размислува и нема да размисли да ја напушти земјата.

Во писмената објава споделена на 13 јули од профилот на Гануши на социјалните мрежи, беше наведено дека тестот за Ковид-19 на претседателот на Собранието е позитивен.

Политичкиот советник на Гануши, Ријад ал-Шуајби минатата недела изјави дека Гануши, кој пред некое време го фати „Ковид-19“, се опорави, по еднонеделно лекување беше отпуштен од болница и дека е во многу добра здравствена состојба.Слични вести