Хеликоптерска несреќа во САД

Американската федерална управа за авијација (ФАА) и Националниот одбор за безбедност во транспортот ќе ја испитаат несреќата.

1683930
Хеликоптерска несреќа во САД

 

Во хеликоптерската несреќа во Колуса во Калифорнија, САД загинаа 4 лица.

Американската федерална управа за авијација (ФАА) соопшти дека во 13:15 часот по локално време во Колуса се урнал хеликоптерот од типот Робинсон Р66.

Во соопштението на Одделот на шерифот на Колуса за локалниот канал КХТВ, беше истакнато дека 4 лица загинале на местото на настанот. Одделот не го сподели идентитетот на загинатите во несреќата.

ФАА и Националниот одбор за безбедност во транспортот ќе ја испитаат несреќата.Слични вести