Ерменија отвори оган врз азербејџанските позиции

Нема жртви меѓу азербејџанските војници кои на ерменската страна одговорија со реваншистчки оган

1683860
Ерменија отвори оган врз азербејџанските позиции

 

Единиците на ерменската армија отворија оган врз азербејџанските позиции во азербејџанската енклава Автономната Република Нахчиван.

Во соопштението на Министерството за одбрана на Азербејџан беше истакнато дека околу 03,27 часот по локално време, од позициите во близина на селото Араждејен во провинцијата Веди во Ерменија беше отворен оган на позициите на Азербејџан во населбата Хајдарабад во нахчиванската провинција Седерек.

Нема жртви меѓу азербејџанските војници кои на ерменската страна одговорија со оган во знак на реваншизам.

Ерменската армија и вчера го прекрши прекинот на огнот во иста насока.Слични вести