Терористите на ЈПГ/ПКК извршија тортура на еден психички болен цивил

Семејството, на грбот на Алави кој го зедоа, видеа траги на уредот за електрична струја и тепање

1680357
Терористите на ЈПГ/ПКК извршија тортура на еден психички болен цивил

 

Во градот Деир ез-Зор, која се наоѓа на североистокот на Сирија и под окупација на сепаратистичко-терористичката организација ПКК/ЈПГ, беше извршена тортура врз еден психички болен цивил. Според информациите, здравствената состојба на мажот, кој беше префрлен на интензивна нега е критична.

По вчерашната караница меѓу луѓето која избувна во селото Шухејл во Деир ез-Зор, терористите на ПКК/ЈПГ го приведоа ментално болниот Мухамед Алави, кого го сметаа за одговорен за инцидентот.

По приговорите на селаните, терористите го ослободија 27 годишниот Алави, кого го притворија еден ден.

Семејството, на грбот на Алави кој го зедоа, видеа траги на уредот за електрична струја и тепање.

Алави, кој беше префрлен на лекување во болницата „Сухејл“ во регионот поради внатрешно крварење предизвикано од тортурата на која беше изложен, беше пренесен на одделот за интензивна нега.

Здравствената состојба на Алави е критична.Слични вести