Турските војници им даваат обука за снајперисти на либиските војници

Министерството за национална одбрана (МНО) го соопшти следното: „Од страна на нашиот задолжен воен персонал им се дава обука за снајперисти на либиските војници“

1677600
Турските војници им даваат обука за снајперисти на либиските војници

Турските војници им даваат обука за снајперисти на либиските војници.

Во споделената објава на профилот на Министерството за национална одбрана (МНО) се истакнува дека на Либиските вооружени сили продолжува да им се дава воена обука во рамките на Договорот за воена обука, соработка и консултации потпишан помеѓу Турција и Либија.

Во објавата се вели следното: „Од страна на нашиот задолжен воен персонал им се дава обука за снајперисти на либиските војници.“Слични вести