На 7-8 јули во Нур-Султан, Казахстан, ќе се одржи 16. рунда разговори од Астана посветени на Сирија

Главниот град на Казахстан, Нур-Султан, на 7 и 8 јули ќе биде домаќин на 16. рунда разговори од Астана посветени на Сирија

1671015
На 7-8 јули  во Нур-Султан, Казахстан, ќе се одржи 16. рунда разговори од Астана посветени на Сирија

Утре и задутре, на 7 и 8 јули во главниот град на Казахстан, Нур-Султан ќе се одржи 16. рунда разговори од Астана посветени на Сирија.

На разговорите на чело со специјалната делегација на Обединетите нации (ОН) во својство на посматрачи ќе учествуваат и Јордан, Либан и Ирак.

Главни точки на дневниот ред на разговорите ќе бидат актуелната ситуација во Сирија, доставувањето на хуманитарна помош, повторното започнување на работите за Уставниот комитет за Сирија во Женева, размената на заробеници, ослободувањето на заложниците и потрагата по лицата кои се водат како исчезнати, како и мерките за зголемување на довербата.Слични вести