Средба на министрите за одбрана на САД и Германија, Остин и Крам-Каренбауер во Вашингтон

Во објавеното писмено соопштение од Пентагон се истакнува дека Остин ја пречека Крамп-Каренбауер во зградата на Пентагон во Вашингтон

1667998
Средба на министрите за одбрана на САД и Германија, Остин и Крам-Каренбауер во Вашингтон

Американскиот државен секретар Лојд Остин и германската министерка за одбрана Анегрет Крамп-Каренбауер се состанаа со американскиот секретаријат за одбрана (Пентагон).

Во објавеното писмено соопштение од Пентагон се истакнува дека Остин ја пречека Крамп-Каренбауер во зградата на Пентагон во Вашингтон.

Во соопштението се вели дека двајцата министри разговараа за билатералните односи помеѓу Германија и САД, а воедно се подвлекува следното: „Секретарот Остин и министерката Крамп-Каранбауер разменија мислења за тоа како ќе се применуваат донесените одлуки на Самитот на НАТО на 4 јуни и за какво применување станува збор.“

Во соопштението се истакнува дека двајцата министри, освен воената соработка помеѓу САД и Германија го нагласија значењето за развивање на взаемната приврзаност, подготовката и способностите во правец на продлабочување на американско-германската соработка.“Слични вести