Во реализирана операција против Талибан во северниот дел на Авганистан се убиени 31 милитант

Во реализирана операција против Талибан во северниот дел на Авганистан се убиени 31 милитант и провинцијата Белх повторно е вратен од рацете на Талибан

1662738
Во реализирана операција против Талибан во северниот дел на Авганистан се убиени 31 милитант

Во реализирана операција против Талибан во северниот дел на Авганистан се убиени 31 милитант.

Командата на 209. корпус Сокол соопшти дека авганистанските безбедносни сили реализираа операција против милитантите во провинцијата Белх и во околината на градот Мезар-и шериф во северниот дел на земјата.

Во соопштението се истакнува дека во реализираната операција се убиени 31 милитант и дека провинцијата Белх повторно е вратен од рацете на Талибан.

Во истото соопштение се нагласува дека за време на операцијата талибанските милитанти се оддалечени и од околината на градот Мезар-и Шериф.Слични вести