Во самоубиствен бомбашки напад во Сомалија загинаа најмалку 10 војници, а голем број се ранети

Во реализиран самоубиствен бомбашки напад во еден центар за воена обука во главниот град на Сомалија, Могадишу загинаа најмалку 10 војници, а голем број се ранети

1658487
Во самоубиствен бомбашки напад во Сомалија загинаа најмалку 10 војници, а голем број се ранети

Во реализиран самоубиствен бомбашки напад во еден центар за воена обука во главниот град на Сомалија, Могадишу загинаа најмалку 10 војници, а голем број војници се ранети.

Полицискиот фунционер Абдифатах Хасан истакна дека нападот е извршен во утринските часови во воениот објект генерал Дагабадан во областа Вадажир во главниот град Могадишу.

Според објавените вести во локалниот печат, во нападот кога едно лице во моментот кога се наоѓаше меѓу војниците кои се наоѓаат на обука ја експлодира бомбата што ја носеше на себе загинаа најмалку 10 војници, а голем број се ранети.

За самоубиствениот бомбашки напад се смета одговорна терористичката организација Еш-Шебаб. 

 Слични вести