Џонсон: Мислам дека никој не сака да влезе во нова студена војна со Кина

Британскиот премиер Борис Џонсон во дадената изјава во рамките на Самитот на НАТО во Брисел го рече следното: Мислам дека никој не сака да влезе во нова студена војна со Кина

1658180
Џонсон: Мислам дека никој не сака да влезе во нова студена војна со Кина

Британскиот премиер Борис Џонсон во дадената изјава во главниот град на Белгија, Брисел во рамките на Самитот на НАТО истакна дека источната азиска нација е дојдена во состојба на "нова стратешка мисла" за НАТО, но дека истовремено ќе има можности за приклучување.

Џонсон алудирајќи на НАТО рече: "Мислам дека денеска никој околу оваа маса не сака да влезе во нова студена војна со Кина."

Британскиот премиер Борис Џонсон направи проценка и во врска со односите со Русија и истакна дека секогаш се надева оти ќе се развијат односите, но дека досега создава доста разочарување од аспект на Велика Британија.

 Слични вести