Во последните два дена во близина на бреговите на Либија се фатени повеќе од 1.000 мигранти

Портпаролката на Меѓународната организација за миграција (ИОМ) Сафа Мешели информира дека во последните два дена во близина на бреговите на Либија се фатени повеќе од 1.000 нерегуларни мигранти

1656839
Во последните два дена во близина на бреговите на Либија се фатени повеќе од 1.000 мигранти

Во последните два дена во близина на бреговите на Либија се фатени повеќе од 1.000 нерегуларни мигранти.

Портпаролката на Меѓународната организација за миграција (ИОМ) при Обединетите нации (ОН) Сафа Мешели во објавеното соопштение на својот профил на социјалната мрежа Твитер го истакна следното: "Од страна на либиската крајбрежна стража во последните два дена им е преселен патот на повеќе од 1.000 нерегуларни мигранти."

Во соопштението не беа дадени детални податоци во врска со прашањето.

Инаку, Либија во последните години е дојдена во положба на една од најзначајните точки на премин во Европа за нерегуларните мигранти од Африка кои бегаат од сиромаштија и судири.

 Слични вести