Од удар од гром во Индија загинаа 27 лица

министерот за управување со елементарни непогоди за Западен Бенгал Жавед Ахмед Хан истакна дека во различни области на провинцијата зафатени од силни врнежи од дожд и бура удрил гром при што загинале 27 лица

1654340
Од удар од гром во Индија загинаа 27 лица

Од удар од гром во Индија загинаа 27 лица.

Според вестите објавени во индискиот национален печат, министерот за управување со елементарни непогоди за Западен Бенгал Жавед Ахмед Хан истакна дека во различни области на провинцијата зафатени од силни врнежи од дожд и бура удрил гром врз земјоделци и работници на нивите.

Жавед Ахмед Хан рече дека притоа од удар на гром во Хунгли, Миндапоре, Банкука и Надиа загинаа 27 лица.

Инаку, во Индија во 2019 година од удар на гром загинаа приближно 2.900 лица.Слични вести